Toilet ontstoppen met hogedrukreiniger

Toilet verstopt? Je kan het proberen ontstoppen met een ontstopper of een trekveer. Of een hogedrukreiniger, maar let op dat je geen schade veroorzaakt.

De toiletpot leegmaken en verwijderen

Begin met het verwijderen van al het water uit de toiletpot en demonteer deze vervolgens. Draai de schroeven los waarmee de pot aan de grond of muur is bevestigd. Til de toiletpot uit de afvoergaten en maak direct de zwanenhals leeg om toegang te krijgen tot de afvoer.

De juiste reinigingsmodule bevestigen

Gebruik niet zomaar een hogedrukreiniger voor het ontstoppen van je toilet; je hebt een speciale reinigingsmodule nodig. Deze kop is ontworpen om door verstoppingen heen te breken, iets wat het standaard uiteinde van een hogedrukreiniger niet kan.

De verstopping lokaliseren

Als je hogedrukreiniger klaar is voor gebruik, plaats dan de kop in de afvoer van je toilet. De flexibele slang maakt het mogelijk om de reiniger gemakkelijk door de afvoer te leiden. Heb je de verstopping gevonden? Probeer dan de kop gedeeltelijk door de verstopping te duwen om een kleine opening te maken.

Verwijder de verstopping

Wanneer de hogedrukreiniger op de juiste plek is, zet je deze aan. De hoge druk breekt de verstopping in kleine stukjes, waardoor het gemakkelijker is om de resten weg te spoelen.

Resultaat controleren

Hoewel je een toilet kunt ontstoppen met een hogedrukreiniger, raden wij van Derudder Cleaning dit af voor onervaren gebruikers. Onjuist gebruik kan leiden tot beschadigde leidingen of grotere verstoppingen, vooral als er urinesteen aanwezig is. In dringende gevallen is het beter om professionals in te schakelen voor het ontstoppen van je toilet. Dit zorgt voor een effectieve oplossing en houdt je sanitair in goede staat.

Dit blogbericht delen?