Regenwaterput reinigen

Hemelwater wordt alsmaar meer gebruikt, voor douche, wasmachine, toilet, enz… Een goed idee. Het is wel zaak om regelmatig uw regenwaterput te reinigen.

Regenwaterput reinigen: hoe en hoe vaak?

Hoe houdt u uw regenwaterput in optimale conditie? Eenvoudig: hou alles goed schoon. Dat betekent niet dat u elke maand uw regenwaterput moet reinigen. Maar u doet er goed aan om een paar keer per jaar uw filters en regenwaterput te controleren.

Zeker in de herfst ontstaan in de filters snel ophopingen van rottende bladeren. Bekijk ook de staat van uw regenput zelf, met name de bodem en wanden.

Waarschuwing! Daal NOOIT af in de regenwaterput om hem te reinigen, wegens mogelijke aanwezigheid van dodelijk gas.

"Ik was op regenwater. Lukt prima. Ik laat de put wel geregeld reinigen."

Alsmaar meer hergebruik regenwater

Hoe langer hoe meer mensen gebruiken regenwater om toiletten door te spoelen. Meer en meer mensen ontdekken ook de voordelen van regenwater voor de wasmachine. Het is zachter, minder kalkrijk, dus beter voor de wasmachine, voor de huid en voor kledij.

Logisch dat zo’n regenwaterput goed onderhoud verdient, door hem regelmatig te reinigen. Het goede nieuws is dat in uw regenput spontaan een natuurlijke waterhuishouding ontstaat. Met nuttige bacterieën, die het water schoon houden. Echter, ondanks dit natuurlijk onderhoud, gaat slib en slijk zich na een tijdje toch ophopen. De filter voor de regenwaterput houdt niet alles tegen. De lichtste vuildeeltjes drijven aan de oppervlakte en worden afgevoerd via de overloop, na periodes van grote regenval. De zwaardere vuiltjes zakken naar de bodem. Zo ontstaan vuilophopingen op die bodem en aan de regenputwand waar het water instroomt. Bij hevige regens kan het gebeuren dat deze vuilkoek terug lost en uw regenwater bruin wordt. Daarom laat u uw regenwaterput best regelmatig reinigen.

Maxi Cleaning heeft de ervaring en het materiaal in huis om uw regenwaterput professioneel te reinigen, zodat u altijd van de voordelen van regenwater optimaal kan genieten.

Onze vaklui komen graag langs om de regenwaterput te reinigen en de goede werking ervan te blijven verzekeren.

Tip: pomp het water in uw regenput voordien al zelf weg en bespaar.