Zelf uw toilet ontstoppen

Hemelwater wordt alsmaar meer gebruikt, voor douche, wasmachine, toilet, enz… Een goed idee. Het is wel zaak om regelmatig uw regenwaterput te reinigen.

Ontstoppen kan u in eenvoudige gevallen zelf, met de bekende ontstopper: een steel met een flexibele kunststof zuignap. U duwt de zuignap zo leeg mogelijk op het afvoergaten trekt ze dan terug. Herhaal dit enkele keren. Het zuigeffect kan ervoor zorgen dat een verstopping vlakbij wordt uiteen getrokken in kleinere deeltjes, wat de doorgang opnieuw vrijmaakt.

Lukt dit niet? U kan proberen om kokend water door uw afvoerbuis te gieten. Let wel op: doe dit niet wanneer u kunststof afvoerleidingen hebt: ze kunnen beschadigd raken.

En ontstoppingsmiddel?


We raden ten stelligste chemische ontstoppingsmiddelen af. Het is niet alleen erg belastend voor het milieu. Het kan uw leidingen beschadigen. Het is gevaarlijk voor spelende kinderen. Het kan brandwonden en ademhalingsproblemen veroorzaken. En in  de meeste gevallen keert de verstopping na een tijdje weer terug.

Wij ontstoppen uw leidingen mechanisch en met hoge druk-technieken, die aangepast zijn om geen schade te veroorzaken. Duurzamer én doeltreffender!

Ontstoppingsdienst voor uw toilet

Geen succes na deze eerste pogingen? Tijd voor een gespecialiseerde ontstoppingsdienst. 

 

We voeren deze ruimingswerken graag voor u uit in de regio’s Halle-Vilvoorde, Brussel, Nijvel, Leuven en Mechelen. Raadpleeg alle gemeenten hier.