4 uitstekende redenen om uw mazouttank te neutraliseren

mazouttank neutraliseren en opvullen met cement
Bent u eigenaar van een oude mazouttank die niet meer in gebruik is? Dit zijn de grootste redenen om ze te laten neutraliseren:
  • Bescherming van het milieu: het neutraliseren van uw mazouttank draagt bij aan de bescherming van het milieu. Oude mazouttanks kunnen na verloop van tijd lekken of corroderen, waardoor schadelijke stoffen in de bodem en het grondwater terecht kunnen komen. Het neutraliseren van de tank zorgt ervoor dat eventuele overgebleven mazout en andere gevaarlijke stoffen veilig worden verwijderd, waardoor de kans op milieuschade wordt geminimaliseerd.
  • Vermijden van hoge kosten: hoewel het neutraliseren van mazouttanks kosten, met zich meebrengt, is dit slechts een fractie van de kosten die u kan oplopen bij een lekkende tank. Vermijd boetes en hoge saneringskosten, en zorg voor een neutralisering van uw mazouttank met een officieel attest.
  • Verhoogde veiligheid: het neutraliseren van een mazouttank vermindert het risico op ongelukken en brand. Oude tanks kunnen gevoelig zijn voor lekken en roest, wat kan leiden tot mazoutsporen en potentiële brandgevaren. Door de tank te neutraliseren, elimineert u deze risico’s en zorgt u voor een veiligere leefomgeving voor uzelf en uw gezin.
  • Verbeterde vastgoedwaarde: als u uw woning wilt verkopen, kan het neutraliseren van uw mazouttank de waarde van het pand verhogen. Kopers zijn vaak terughoudend om een woning met een oude mazouttank te kopen vanwege de mogelijke milieurisico’s en de kosten die gepaard gaan met het vervangen van de tank. Door uw mazouttank te neutraliseren, toont u potentiële kopers dat u aandacht besteedt aan milieubescherming en onderhoud, wat kan resulteren in een snellere verkoop en mogelijk een hogere verkoopprijs.
 

Neutraliseren mazouttank: wat is het eigenlijk?

Het neutraliseren van een mazouttank is een procedure die ervoor zorgt dat alle resterende olie of chemische stoffen in de tank volledig worden verwijderd en geneutraliseerd. Het doel hiervan is om potentiële milieuschade te voorkomen wanneer de tank uiteindelijk wordt verwijderd. Olie die achterblijft in een mazouttank kan lekken of ontsnappen bij verwijdering, wat ernstige gevolgen kan hebben voor het milieu en de omgeving.

Het neutralisatieproces omvat meestal het ledigen van de mazouttank, het verwijderen van de aanwezige olie. Vervolgens wordt een procedé toegepast om eventuele resterende oliedeeltjes af te breken en te neutraliseren. Dit zorgt ervoor dat de tank veilig kan worden afgevoerd zonder risico op vervuiling van de bodem of het grondwater.

De mazouttank wordt vervolgens opgevuld, vaak met cement, zand, grind of PU-schuim. Het materiaal wordt in de tank gespoten en vult de ruimte volledig op. Deze materialen vormen een solide en duurzame barrière die voorkomt dat de tank in de toekomst wordt gebruikt of dat er lekkages optreden.

Naast het voorkomen van milieuschade, biedt het neutraliseren van uw mazouttank ook andere voordelen. Met het bijhorend attest dat we uitvaardigen, voldoet u meteen aan de regelgeving omtrent de verwijdering van tanks. Dat vermijdt onaangename boetes en juridische complicaties.

Mazouttanks verwijderen is een typisch job voor professionelen. Hier neem je liever zelf geen risico. Maxi Cleaning is een professioneel bedrijf, gespecialiseerd in het neutraliseren van mazouttanks. Onze vaklui hebben de kennis, ervaring en de juiste apparatuur om de taak veilig en efficiënt uit te voeren. Ze zullen de nodige stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de tank volledig geneutraliseerd wordt en dat er geen resterende olie of schadelijke stoffen achterblijven.

Dit blogbericht delen?