Wat te doen als je toilet borrelt?

“Als ik doorspoel, borrelt mijn toilet.” Deze opmerking horen we vaak aan de telefoon. Geen reden tot paniek, maar het is wel een indicatie van een probleem. Wil je grotere problemen voorkomen, dan is het slim om direct actie te ondernemen. Dit bespaart je later een hoop werk en kosten.

Mogelijke oorzaken van een borrelend toilet

Een veelvoorkomende oorzaak van een borrelend geluid in je toilet is een verstopping. Waar deze verstopping zich bevindt, is niet altijd direct duidelijk. Een zwakke plek is vaak de sifon, ook wel zwanenhals genoemd, die door zijn bochtenwerk kwetsbaar is. Oorzaken van verstoppingen zijn vaak propjes toiletpapier van slechte kwaliteit, inlegkruisjes, tampons of vochtige doekjes.

Overvolle septische put

Kijk goed naar het water in je toilet. Stijgt het eerst en zakt het daarna heel langzaam? Trekt het vervolgens plots helemaal droog en maakt het een klokgeluid? Als je deze symptomen herkent, is het tijd om je septische put te laten legen.

Wat nu?

Als je zelf het probleem kunt oplossen zonder schade toe te brengen, probeer dat dan eerst. Lukt dit niet of ben je niet zeker van je zaak? Bel ons dan gerust. Wij maken dagelijks een ronde langs verschillende adressen en kunnen jouw adres mogelijk direct inplannen.

Conclusie

Een borrelend toilet is meestal een teken van een verstopping of een volle septische put. Het is belangrijk om snel te handelen om grotere problemen en extra kosten te voorkomen. Neem contact met ons op voor een snelle en effectieve oplossing.

Dit blogbericht delen?