Opgelet bij het ledigen en reinigen van een regenwaterput

Een regenput vereist regelmatig onderhoud om de kwaliteit van het water te behouden. Na verloop van tijd kan zich echter slib ophopen op de bodem. Het ledigen en reinigen van een regenput is een intensieve klus die gevaren met zich meebrengt.

Valgevaar in de regenput

Een regenput is vaak diep, wat het risico op vallen vergroot. Bij het ledigen van de regenput moet het deksel verwijderd worden, waardoor het gevaar van een diepe val ontstaat. Een professional zal de put goed afzetten en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om valincidenten te voorkomen.

Gebrek aan zuurstof in de put

Bij het reinigen van een regenput moet men vaak afdalen, wat kan leiden tot een gebrek aan zuurstof in de put. Dit is met name een risico omdat regenputten vaak langdurig afgesloten zijn, waardoor zuurstoftekort kan ontstaan. Een expert zal het zuurstofgehalte controleren en indien nodig speciale zuurstofmaskers gebruiken om veilig te werken.

Bescherming van micro-organismen

De wanden van een regenput zijn bedekt met micro-organismen die de waterkwaliteit handhaven. Bij het reinigen van de put is het essentieel om deze micro-organismen niet te verstoren. Het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen kan de waterkwaliteit ernstig aantasten. Daarom is het raadzaam om een professional in te schakelen voor het reinigen van de regenput, om ervoor te zorgen dat dit op een verantwoorde manier gebeurt.

Hoogste veiligheid? Laat het over aan professionals

Het ledigen en reinigen van een regenput is geen eenvoudige taak. Het is essentieel om de put in optimale staat te houden door een professional in te huren. Bij Maxi Cleaning beschikken we over de juiste uitrusting, schoonmaakmiddelen en ervaring om uw regenput veilig en grondig te reinigen.

Heeft uw regenput een reinigingsbeurt nodig? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. We staan klaar om u te helpen.

Dit blogbericht delen?