Lek in je mazouttank? Je betaalt niet alleen!

Tot voor kort waren niet alleen de ecologische gevolgen van een lekkende mazouttank enorm, maar ook de financiële. Nu is er een fonds dat gedupeerden deels bijstaat.

Vermijd hoge kosten door een lekkende stookolietank

Onlangs werd het stookolietankfonds geactiveerd. Bij een lekkende stookolietank financiert Promaz het grootste deel van de bodemsanering. Dit betekent dat eigenaren van stookolietanks niet langer financieel geruïneerd worden bij een lek of bodemverontreiniging.

Wat moet je zelf betalen?

Hoewel Promaz veel kosten dekt, ben je niet volledig vrijgesteld van kosten. Als er een verontreiniging wordt vastgesteld, betaal je na de activering van het fonds een franchise. Bovendien is er een plafond afgesproken; kosten boven dit bedrag zijn voor rekening van de eigenaar van de tank.

Meer info over het Promaz-fonds en preventieve maatregelen

Wil je meer weten over het Promaz-fonds of preventief je mazouttank laten reinigen en buiten gebruik stellen? Neem contact op met Maxi Cleaning voor meer informatie. Voorkomen is immers beter dan genezen!

 

Stookolietank-fonds Promaz goedgekeurd

Het stookolietankfonds, officieel ‘bodemsanering gasolietanks verwarming’, is goedgekeurd in alle drie gewesten en op federaal niveau.

Het fonds, Promaz genaamd, is bedoeld voor eigenaars van stookolietanks met bodemvervuiling door een lek. Het is belangrijk om niet te wachten tot het probleem groter wordt. Voorkom ernstige gevolgen door tijdig in te grijpen.

Geen risico’s nemen? Maak nu een afspraak

Voorkom financiële en ecologische problemen door tijdig actie te ondernemen. Maak vandaag nog een afspraak voor de reiniging en buitengebruikstelling van je mazouttank.

Dit blogbericht delen?