Zo ontstaat geurhinder in huis

Geurhinder kan een groot probleem zijn dat je woonplezier ernstig verstoort. Hier zijn de meest voorkomende oorzaken van onaangename geurtjes in huis en hoe je ze kunt aanpakken.

Geurhinder door lekkage

Een veelvoorkomende oorzaak van geurhinder is een lekkage. Bij een lekkage stroomt het water niet netjes via de afvoer weg, maar sijpelt het ergens uit de leidingen. Dit kan zowel boven- als ondergronds leiden tot stilstaand water, wat nare geurtjes veroorzaakt. Bovendien bereikt niet al het water de afgesloten septische put, wat het probleem verergert.

Verouderde afvoerbuizen

Oude afvoerbuizen kunnen ook een bron van geurhinder zijn. In deze buizen kan jarenlang vuil en aanslag zitten, wat constante nare geurtjes kan veroorzaken. In veel gevallen is het nodig om de buizen te vervangen of grondig te reinigen om van het probleem af te komen.

Overlopende septische put

Een andere veelvoorkomende oorzaak van geurhinder is een overlopende septische put. Als de put lange tijd niet is gereinigd of geledigd, kan het water niet goed wegstromen, wat leidt tot overstromingen. Dit zorgt ervoor dat nare geurtjes via de afvoer naar boven komen.

 

Wat kun je doen tegen geurhinder?

Hulp van een professional

Het kan soms lastig zijn om precies te achterhalen waar de geurhinder vandaan komt. In zulke gevallen is het verstandig om een professional in te schakelen. Maxi Cleaning kan je helpen met geurdetectie en lekopsporing, bijvoorbeeld met behulp van een rookmachine. Zo ben je snel verlost van de vervelende geurtjes en kun je weer genieten van een fris ruikende woning.

Voorkomen is beter dan genezen

  1. Regelmatig onderhoud: laat je afvoerbuizen en septische put regelmatig reinigen.
  2. Lekkages opsporen: controleer regelmatig op mogelijke lekkages in huis.
  3. Vervangen van oude leidingen: overweeg om oude afvoerbuizen te laten vervangen.


Conclusie

Geurhinder kan je woongenot flink verpesten, maar door de oorzaken te identificeren en aan te pakken, kun je dit probleem oplossen. Of het nu gaat om lekkages, verouderde afvoerbuizen of een overlopende septische put, het inschakelen van een professional zoals Maxi Cleaning kan je helpen snel weer van een fris ruikend huis te genieten. Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier en zeg vaarwel tegen geurhinder!

Dit blogbericht delen?