Huis verkopen? Overschakelen op gas? Laat je mazouttank neutraliseren.

oude mazouttank verwijderen uitgraven
Ga je je huis verkopen of overschakelen van stookolie naar gas of elektriciteit? Dan ben je verplicht om je stookolietank te laten reinigen en neutraliseren, of zelfs te verwijderen. Een investering, maar ze voorkomt toekomstige grote kosten.

Vermijd hoge boetes voor stookolieverontreiniging

In ons blogbericht ‘Lek in je mazouttank? Je betaalt net alleen!’ lees je meer over de mogelijke (financiële) gevolgen van een lekkende mazouttank. Gelukkig kun je deze scenario’s eenvoudig vermijden. Laat je stookolietank reinigen en buiten gebruik stellen voordat je je huis verkoopt of overschakelt op gas!

Stookolie helemaal opgebruiken? Geen oplossing. 

Veel mensen denken dat het probleem opgelost is door de stookolie volledig op te gebruiken. Dit is niet voldoende! Er blijft altijd een rest achter in de tank, vaak tot wel 100 liter of meer. Een dergelijke hoeveelheid kan ernstige verontreiniging veroorzaken als het lekt. Zelfs een kleine hoeveelheid, zoals een bierglas vol mazout, kan al voor aanzienlijke vervuiling zorgen.

De mate van vervuiling hangt af van de bodem. Een lek van 100 liter in kleigrond is minder ernstig dan in zandgrond, waar de gevolgen rampzalig kunnen zijn.

Stookolietank reinigen en neutraliseren

Wij kunnen je helpen bij het reinigen en neutraliseren van je stookolietank. We legen de tank, reinigen deze grondig en schakelen onze vaste partners in om de tank enkele dagen later met schuim te neutraliseren.

Laat je stookolietank keuren en testen op lekdichtheid

Het is cruciaal om jezelf goed in te dekken. Je wilt niet na de verkoop van je huis geconfronteerd worden met een rechtszaak of onverwachte kosten. Een keuring van je tank is altijd een verstandige keuze. Daarnaast raden we aan om een lekdichtheidstest uit te laten voeren. Zo ben je er zeker van dat de grond niet vervuild is of kan worden.

Neem het zekere voor het onzekere

Vermijd grondvervuiling en verontreiniging van je grondwater. Maak snel en eenvoudig een afspraak via ons contactformulier.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je geen risico loopt op toekomstige problemen en hoge kosten. Laat je stookolietank tijdig buiten gebruik stellen en verkoop je huis of schakel over op gas met een gerust hart.

Dit blogbericht delen?